Kalfsschenkel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kalfsschenkel
  • 1 eetlepel amandelolie (of olijfolie)
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel verse oregano
  • 1 blaadje bandafoelie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 Glas droge witte Italiaanse wijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pot kalfsfond
  • Zout, peper
  • Allesbinder

  • Vers vlees online te bestellen Vers vlees online te bestellen
  • Gluten- en lactosevrije vleespakketten Gluten- en lactosevrije vleespakketten
  • Gecertificeerd veehouderij Gecertificeerd veehouderij

Werkwijze

Verwarm de over op 200°C. Smeer de kalfsschenkels in met amandelolie, tomatenpuree, zout en peper. Leg de schenkels in een ovenslede. Plaats de slede in de oven en keer de schenkels na 10 minuten.

Voeg na 10 minuten de kruiden en specerijen toe en blus het af met witte wijn ( niet over, maar naast het vlees). Voeg de fond toe en laat het geheel ca. 1,5 uur garen op 150 °C. Zeef de saus en bind die licht met allesbinder.

Bereidingwijze smoren/stoven

Zout, kruiden en bebloem het vlees. Schroei het in uitgebruiste en lichtbruine boter aan weerszijden dicht en ban het samen met een bouquet van prei, ui, wortel en diverse kruiden (bijvoorbeeld peperkorels, laurier, kruidnagel) bruin. Neem het vlees uit de pan rn blus de broodwater met een weinig water. Doe het vlees terug in de braadpan of –slede en smoor het met gesloten deksel of in de over zachtjes gaar.

Tip

  • Lekker met brocoli, bloemkoolroosjes en lintpasta.
  • De Kalfs Ossobucco smaakt de volgende dag nog lekkerder.