Kotelet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Kalfskoteletten
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
  • 1 eetlepel zeer fijn gesneden ui
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en peper uit de moelen
  • worcestersaus
  • olijfolie

  • Vers vlees online te bestellen Vers vlees online te bestellen
  • Gluten- en lactosevrije vleespakketten Gluten- en lactosevrije vleespakketten
  • Gecertificeerd veehouderij Gecertificeerd veehouderij

Werkwijze

Breng de boter op smaak met ui, groene kruiden, citroensap, zout, peper en worcestersuas. leg de boter op een stuk folie en rol hier een rond staafje van. laat dit opstijven in de koelkast. Peper en zout de kalfskoteletten en masseer ze daarna in met olijfolie. Grill ze vervolgens in ca. 6 minuten mooi bruin rosé. Leg de klafskoteletten op de borden. Snijd een plak van de boter af en leg dit op de gegrilde otelet.

Tip

Heerlijk met pommes pailles en een gegrild tomaatje met bacon en oregano.